Прес-реліз

Дата проведення:  05.04.2017

Час проведення  12.00

Шановні редактори та журналісти!

Запрошуємо вас прийняти участь у презентації проекту «Рука допомоги» на базі Центру «Шанс заради життя», що відбудеться в інформаційному агенстві Дніпро — міст (м. Дніпро вул Старокозацька 40Б).

Нагадуємо, 15 березня 2017 року колектив ГО «Дорога життя» на базі Центру «Шанс заради життя» розпочав новий проект «Рука допомоги».

Проект відбувається при  фінансової підтримки Європейської комісії.

Також цей проект став можливий завдяки неурядової організації «Конвіктус Україна», яка працює у трьох країнах світу Швеції, Естонії та Україні, надаючи підтримку уразливим верствам населення для покращення якості їх життя та здоров`я.

Проект має на меті  попередження та подолання домашнього та гендерно-орієнтованого насильства серед жінок, які відносяться до спільноти внутрішньо переміщенних осіб.

Особливість даного проекту полягає в розширенні доступу до послуг жінок з інвалідністю — проведення консультацій психологами та юристом  в геріатричному інтернаті (м. Дніпро вул. Гаванська 15). Завданням проекту також є профілактика гендерного насилля через проведення семінарів та консультацій для співробітників інтернату.

При Центрі «Шанс заради життя» за адресою м. Дніпро вул. Бельгійська 3 надаються послуги  для жінок ВПО, а саме індивідуальний соціальний супровід та важливі ресурси для адаптації  — хостел та коворкінг центр. Маємо потужну команду професійних консультантів – психологів та юристів а також запрошуємо на групи взаємодопомоги з фасілітатором – психологом.

Наші партнери: громадська організація «Центр соціальної  адаптації людини з інвалідністю «Океан добра», громадська організація «Всеукраїнський Центр «Форпост» та громадська організація «Правозахисна група «СІЧ».

На базі Центру «Шанс заради життя» є можливість отримувати комплексну допомогу по профілактиці та діагнотиці соціально небезпечних хвороб, пройти швидке тестування на ВІЛ, гепатит С, отримати доступ до безкоштовного раннього виявлення туберкульозу тощо. Всі послуги Центру висвітлено на сайті організації doroga-zhizni.com

Координатор проекту «Рука допомоги» Кириченко Ирина: «Ми впевнені що жінки, які скористуються можливостями нашого проекту отримають комплексну, швидку та своєчасну допомогу  в безпечній території та тимчасовому притулку, психологічну так і юридичну підтримку, соціальний супровід для подальшої реабілітації. Вони перестануть  почуватися самотніми, отримають  нові знання та навички, згуртуються  через участь в групах взаємодопомоги, отримають доступ до інформації в інтернеті для пошуку роботи  тощо.»

Спікери: замісник Президента ГО «Дорога життя» Ірина Приходько,  керівник проекту «Рука допомоги» Ірина Кириченко, голова громадської організації «Центр соціальної адаптації людей з інвалідністю «Океан добра»  Волкова О.В.,  директор  ОО «Всеукраїнський Центр                  «Форпост» Подолян О.В., директор ГО« Правозахисної групи «СІЧ» Рева Д.В.

Контактна особа:  067 203 66 09   (Приходько Ірина)